toldos.es

Detalle Noticia
La Fuga, un dels caps de cartell de Santa Tecla
anterior 0 de 0 siguiente
La Fuga, un dels caps de cartell de Santa Tecla
La Fuga, un dels caps de cartell de Santa Tecla

La Fuga, un dels caps de cartell de Santa Tecla

La Fuga, un dels grups capdavanters de l'escena musical estatal serà un altre dels caps de cartell de les Festes de Santa Tecla d'enguany. Els asturians protagonitzaran un concert al Recinte Firal de Tarragona dijous 18 de setembre a les 22.30 h. La banda càntabra presentarà el seu nou disc, el vuitè, Asuntos pendientes, just dos dies abans que actuïn al Palau d'esports de Madrid.

Rock clàssic, lletres amb intenció i ritmes contundents són els ingredients bàsics amb què treballa La Fuga. Aquesta formació s'ha forjat una bona reputació amb els nombrosos directes que ha dut a terme en deu anys. Enguany han estat de gira a Sudamèrica, en països com Argentina, Uruguai i Xile.

La banda va néixer l'any 1996 a Reinosa, una ciutat industrial situada al sud de Cantàbria. Al setembre del mateix any van començar a fer concerts per Reinosa i altres llocs de la zona, incloent al seu repertori versions d'altres grups. El 1997 duen a terme l'enregistrament de la maqueta "El Camino", amb més il·lusió que mitjans tècnics. Temes com “El Loco del Parque” o “Maldita Noche”, encara són demanats pel públic als concerts del grup. Degut a l'èxit de El Camino, La Fuga es va plantejar la gravació del seu primer disc, que surt el 1998.

El disc Mira conté alguns clàssics de la formació com “Primavera del 87”, “Por verte sonreír” i “Al pie del cañón”. Edu a la bateria, Nando a la guitarra solista, Iñaki al baix i Rulo a la guitarra i la veu, comencen una nova gira de presentació del disc.

Quan arriba el Nadal del 1998, els va sorgir la idea d'oferir un concert acústic per recaptar fons per comprar joguines destinades als nens necessitats. El 30 de desembre del mateix any, el públic va emplenar el Teatre principal de Reinosa per assistir al concert que va quedar registrat en una maqueta-cd titulada "Un juguete por navidad". Aquest disc es va produir en edició limitada, firmada i numerada de 1.000 còpies.

Després de moltes més gires, La Fuga abandona els escenaris per preparar el seu disc Negociando Gasolina gravat a Sonido XXI, el gener de l'any 2005. Aquest disc es va mantenir dues setmanes entre els més venuts. La primera tirada va ser una edició especial amb un DVD de regal que incloïa tots els videoclips rodats fins al moment, imatges de l'anterior gira i una entrevista. Un mes després van iniciar la gira de "Negociando Gasolina", la qual va arribar pràcticament a tots els punts de la geografia estatal.

Ajuntament de Tarragona: Notícies: www.tarragona.cat

© Toldos Tarragona 2021. Todos los derechos reservados.